De kaartverkoop van Malle Babbe – de Rob de Nijs musical breekt records. Binnen twee weken zijn er ruim 35.000 kaarten verkocht. Niet eerder was de vraag naar kaarten in zo’n korte tijd zo groot bij de aankondiging van een nieuwe oorspronkelijk Nederlandse reismusical. Veel fans noemen de musical een prachtig eerbetoon aan Rob en kijken er reikhalzend naar uit.

Reactie Jet de Nijs en Joop van den Ende

Jet de Nijs: “Rob en ik zijn overweldigd door de enorme belangstelling voor de musical over zijn leven. Dat zoveel mensen hem een warm hart toedragen en uitkijken naar deze voorstelling doet ons enorm goed. We hebben een groot vertrouwen in het maakproces. Het script vindt Rob in ieder geval spot on!”

Reacties op de start kaartverkoop van Malle Babbe zijn te lezen op de Facebookpagina van Rob de Nijs.

Joop van den Ende: “Fantastisch dat het publiek in heel Nederland zo enthousiast reageert op de aankondiging van deze nieuwe musical. Het ervaren creatieve team werkt momenteel met groot enthousiasme aan de ontwikkeling van Malle Babbe. Met zeer veel zorg willen we het leven en oeuvre van Rob de Nijs recht doen.”

Lees hier een interview met Jet de Nijs en Joop van den Ende over de ontwikkeling van de nieuwe musical over het leven van Rob de Nijs.

Malle Babbe – de Rob de Nijs musical

De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Het laatste project van Rob de Nijs, in samenwerking met Joop van den Ende. Op meeslepende wijze komen alle hoogte- en dieptepunten van zijn indrukwekkende artiestenbestaan, ontelbare affaires en zijn grote liefde voorbij. Een avond vol herkenbaarheid, verrassingen en al zijn grote hits.

Malle Babbe is vanaf begin 2025 te zien in theaters door heel Nederland.

Creatieve team

Het creatieve team staat onder leiding van creative producer Joop van den Ende, creative director Maurice Wijnen en scriptschrijver Dick van den Heuvel. Carline Brouwer tekent voor de regie, Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muzikale supervisie & arrangementen en Eline Vroon voor de choreografie. De rest van het team bestaat uit:

  • Joris van Veldhoven (decorontwerp)
  • Arjen Klerkx (projecties)
  • Cocky van Huijkelom (kostuumontwerp)
  • Bart van den Heuvel (lichtontwerp)
  • Maarten Houdijk (geluidsontwerp)
  • Michel van Oostveen (pruiken)
  • Robin van den Heuvel (ondersteuning / research)
Oranje achtergrondkleur Malle Babbe website

Volg Malle Babbe op Social Media

Voor een unieke inkijk achter de schermen, archiefbeelden van Rob en meer.
Ga naar de Facebook & Instagram pagina.