Icoon waar te zien

Locatie

Theater bij u in de buurt

Icoon hoe lang duurt de voorstelling

Duur

Circa 2,5 uur, incl. pauze

Euro icoon

Toegangsprijs

Vanaf € 30

Artwork Rob de Nijs clean

OVER DE MUSICAL

De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende.

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Rob’s leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het Circus van zijn Geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit ‘Zachtjes tikt de regen’, het grote succes van ‘Banger hart’ en nog veel meer.

Rob en Jet de Nijs bij afscheidsconcert

Zijn affaires.
Zijn grote liefde.

En hoe zat het al die jaren nou echt met Rob’s liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest.

Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier waarin hij afrekent met de heren van fatsoen.

Vanaf februari 2025 is Malle Babbe – de Rob de Nijs musical te zien in een theater bij u in de buurt.

Artwork Malle Babbe met vraagteken

WIE SPEELT ROB DE NIJS?

Na een grondig auditieproces zijn er nog twee personen in de running voor de felbegeerde titelrol. Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coachingsessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen. In september wordt de knoop doorgehakt en zal bekend zijn wie Rob gaat vertolken in de musical Malle Babbe.

Foto Rob de Nijs bij afscheidsconcert
Fotocredits: William Rutten
Rob de Nijs 1988 in Corsica
Fotocredits: Govert de Roos
Rob de Nijs 2007
Fotocredits: Govert de Roos
Zwart-wit foto Rob de Nijs en Anneke Gronloh
Oranje achtergrondkleur Malle Babbe website

Volg Malle Babbe op Social Media

Voor een unieke inkijk achter de schermen, archiefbeelden van Rob en meer.
Ga naar de Facebook & Instagram pagina.